Aubrey Herbert, diplomati anglez që ndihmoi Shqipërinë në Konferencën e Londrës

Koloneli Aubrey Herbert me ndihmën e paçmuar ndaj delegacionit tonë në Londër në vitet 1913-1914

Xhevahir Spahiu, “Mjeshtri i Madh” i poezisë shqiptare!

Poeti Xhevahir Spahiu mbush 78 vjeç. Gazetari Zylyftar Hoxha: “Xhepat e Xhevos të mbushur me motive vjershash”

Publicisti Zylyftar Hoxha, një jetë mes televizionit, gazetave dhe librave

Mes publicistëve të sotëm, unë kam veçuar një mjeshtër të rrallë të fjalës, ku spikat një profesionalizëm i padiskutueshëm.

Sali Butka, kapedani i Kolonjës që uli në gjunjë gjeneralët dhe diplomatët francezë

Historia e Plakut të Butkës, kolonjarit trim dhe simpatik, e kthyer në legjendë, por tashmë e lënë fare në harresë

Kahreman Ylli, diplomati i shquar i Shqipërisë në Francë dhe OKB

IN MEMORIAM/Me rastin e 46-vjetorit të vdekjes – Karehman Ylli u nda nga jeta 58 vjeç, më 3 shtator 1975.

Historia 2300-vjeçare e ilirëve të Nuristanit në Afganistan, zonës ku u vra Bin Ladeni

Historia e hulumtuar deri më sot tregon se këta janë pasardhësit e 6000 luftëtarëve ilirë të larguar nga shteti i tyre pas vrasjes së mbretit Kliti, nga Aleksandri i Madh, rreth vitit 300 para erës sonë.

Abdurrahman Abdi Pasha nga Peqini, komandanti i ushtrisë turke që pushtoi Hungarinë

Megjithëse pushtues, atij i është ngritur në vendin ku u vra, në “Buda Castle”, një vend-prehje i posaçëm me një dedikim impresionues: “Guvernatori i fundit i pushtimit 145-vjeçar të Buda-s, Abdurrahman Abdi Arnaut Pasha. Ra në këtë vend më 2 shtator 1686, kur ishte 70 vjeç. Ai ishte një armik hero. U prehtë në paqe!”