Kur ndez një dritë!

E ftuar në një familje hebrenjsh për të festuar një ditëlindje, një dritë të ndezur për Hanukkah.

Kur të gozhdon dhe “qeni”!

“Qenit i merrni të keqen, qeni nuk rrëmben toka, nuk vret fëmijë, nuk zhduk kombe”

Bullizmi Kibernetik!

Urrejtja e hapur në hapësirën kibernetike është kthyer në modë, duke e kthyer internetin në një moçalishte negativiteti

Census-i shqiptar

Shumë i komplikuar për t’u plotësuar nga njerëz të thjeshtë. I tejzgjatur në pyetje dhe detaje të panevojshme.

Sistemi dhe vlerat njerëzore

Mirënjohja e lartëson njeriun, mosmirënjohja dhe urrejtja e zvogëlojnë atë

Le të jemi sadopak humanë në fjalë, në zemër, në shpirt

Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë është përzgjedhur në kujtim të bamirëses dhe shenjtores Nenë Tereza.

Çdo moshë ka kohën e vet!

Dhe bota eshte ne kete kaos ku jemi sot sepse ekuilibrat njerezore jane thyer, mosha nuk po njeh veten dhe vendin qe i takon.

Zilia!

Zilia dhe ziliqarët nuk kanë dhembshuri, lëndojne njerëz, prezenca e tyre është toksike.

Kur udhëton Dashuria!

Çdo shigjetë në pemë, një nga udhëtimet e këtij çifti të dashuruar

Përbërësit e lumturisë!

Më e lumtura jam unë, një kafe mengjesi me dy zonja të mrekullueshme. Më dhuruan dashuri dhe mençuri japoneze.