Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Një libër për poetin e pakohë…

“Mes jush Jetoj” është një libër jo i zakonshëm, në përmbajtje dhe në kohë.

Frano Kulli, publicisti i lirizmit të Lezhës dhe ëmbëlsisë së shkodranishtes

Refleksione mbi librat publicistikë “Kohë e përlyeme” dhe “Djerrinave të kohës” të publicistit të njohur.

“Kompozitori Bojan Adamiç në Shqipëri”

Falë trajtimit shkencor autoritar, me këtë libër studiuesi Vasil Tole ka pasuruar historiografinë me një model të çmuar

Ismail Kadare, ngadhënjyesi i epokave dhe mendësive

Më 28 janar të vitit 1936 u lind në Gjirokastër, Ismail Kadare, një nga personalitetet më të rëndësishme të identitetit tonë kombëtar

“Ra ky mort dhe u pamë”

Hyrje në librin e Ismail Kadaresë “Ra ky mort dhe u pamë”, botimi i dytë (2000), kërkuar nga autori.

Atë Ali Tomori dhe Bektashizmi në Tepelenë!

Botimi në tre vëllime është punë e përkushtuar e studiuesit, kërkuesit dhe e botuesit Mehmet Gëzhilli.

Nexhmie Zaimi, e harruara e madhe…

Libri “Daughter of eagle” i Nexhmie Zaimit është gur themelor i një proze moderne të shkruar nga nje shqiptare.

“Të kapërcesh vetëveten”- Një ditar që frymëzon

Ditari rrëfimtar “Të kapërcesh vetëveten”, i autorit Shpresim Kasaj.

Zonjusha Levinski…

Ajo heshti dhe ktheu gotën e pijes përballë dritares mbi Rue des Solitaires, si për t’i dhënë fund një kujtimi të hidhur. Dhe asaj i pëlqente ta thërrisnin Levinska.