Muçaj: “Albcontrol”, ent publik me strukturë të re

Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin diskutoi projektligjin “Për ofruesin e shërbimeve të lundrimit ajror “Albcontrol”.


Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin diskutoi sot projektligjin “Për ofruesin e shërbimeve të lundrimit ajror “Albcontrol””.

Gjatë diskutimit të projektligjit ishin të pranishëm zëvendësministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë Enkelejda Muçaj dhe Kledia Ngjela, drejtoresha e përgjithshme e Drejtorisë Rregullatore dhe Përputhshmërisë në Infrastrukturë dhe Energji.

Muçaj tha se projektligji ka për qëllim përcaktimin e formës së organizimit, të rregullave të funksionimit dhe të administrimit të shërbimeve të “Albcontrol”, si një ent publik.

Kryetari i komisionit Arben Pëllumbi, bëri me dije se ky projektligj ka kaluar në të gjitha komisionet për dhënie mendimi dhe se nuk ka propozime për ndryshime.

Në cilësinë e komisionit përgjegjës, pas diskutimeve të ndryshme, anëtarët e komisionit e miratuan këtë projektligj nen për nen dhe në tërësi.

Referuar relacionit, objektivi kryesor i këtij projektligji është organizimi i “Albcontrol”-it në formën e një enti publik të pavarur, jobuxhetor, jofitimprurës, i cili vepron në interes publik dhe ofron shërbimet e lundrimit ajror në hapësirën ajrore të Republikës së Shqipërisë, sipas parashikimeve të konventave dhe marrëveshjeve ndërkombëtare në fushën e aviacionit civil, të ligjit “Kodi Ajror i Republikës së Shqipërisë”, si dhe të akteve nënligjore të miratuara në zbatim të tyre.

Projektligji parashikon që “Albcontrol” të gëzojë pavarësi drejtuese, administrative, teknike dhe financiare. (ATSH)

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.

Global 360

Osmani në takim me Chulick: Çdo sukses i Kosovës mban edhe vulën e SHBA

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani ka pritur në takim Nicole Chulick, zëvendësndihmëssekretaren e Departamentit të Shtetit nga Byroja…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shkolla e shkrimtarit

Shkrimtari nuk bëhet nga shkolla, shkrimtari lind.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Veliaj: Krenar teksa dëgjon historitë e guximshme të shqiptarëve të suksesshëm

Kryebashkiaku publikon foto nga përgatitjet për takimin e nesërm të kryeministrit Rama me sipërmarrësit shqiptarë të Lombardisë.