Tiranë-Prishtinë, bashkëpunim ndërkufitar për kontrollin e armëve të vogla dhe të lehta

Zyrat e PNUD në Tiranë dhe Prishtinë prezantuan projektet për “Qasjen e integruar institucionale dhe rritjen e bashkëpunimit ndërkufitar në fushën e kontrollit të Armëve të Vogla dhe të Lehta”.


Zyrat e PNUD në Tiranë dhe Prishtinë, në bashkëpunim me Komisionet Kombëtare për Armët e Vogla dhe të Lehta, prezantuan bashkërisht projektet e tyre përkatëse për “Qasjen e integruar institucionale dhe rritjen e bashkëpunimit ndërkufitar në fushën e kontrollit të Armëve të Vogla dhe të Lehta”.

Të dyja projektet trajtojnë sfidat e lidhura me kontrollin e armëve të vogla dhe të lehta, në përputhje me Udhërrëfyesin e Ballkanit Perëndimor për një zgjidhje të qëndrueshme për zotërimin e paligjshëm, keqpërdorimin dhe trafikimin e armëve të vogla dhe të lehta/armëve të zjarrit dhe municioneve të tyre në Ballkanin Perëndimor, brenda vitit 2024.

Udhërrëfyesi e parashikon Ballkanin Perëndimor si një rajon të sigurt dhe një eksportues të sigurisë, ku ekzistojnë mekanizma gjithëpërfshirës dhe të qëndrueshëm, të harmonizuar plotësisht me standardet e Bashkimit Evropian dhe me standarde të tjera ndërkombëtare, për të identifikuar, parandaluar, proceduar dhe kontrolluar zotërimin e paligjshëm, keqpërdorimin dhe trafikimin e armëve të zjarrit, municioneve dhe eksplozivëve.

Iniciativat e prezantuara mbështeten në objektivat specifikë të Udhërrëfyesit dhe janë në përputhje me Objektivin e Zhvillimit të Qëndrueshëm 16, i cili synon të promovojë shoqëri të drejta, paqësore dhe gjithëpërfshirëse përmes luftës kundër krimit të organizuar dhe flukseve financiare të paligjshme.

Lexo më shumë nga

Sheshi fundor te “Bulevardi i Ri”, Veliaj: Firmoset marrëveshja për grantin 11 milionë euro me Fondin e Katarit

Bashkia e Tiranës dhe Fondi për Zhvillim i Katarit firmosën sot marrëveshjen për grantin 11 milionë euro, për realizimin e…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Sheshi fundor te “Bulevardi i Ri”, Veliaj: Firmoset marrëveshja për grantin 11 milionë euro me Fondin e Katarit

Bashkia e Tiranës dhe Fondi për Zhvillim i Katarit firmosën sot marrëveshjen për grantin 11 milionë euro, për realizimin e…