Komisioni i Medias, vizitë në shkollën “Hermann Gmeiner”

Zëvendëskryetarja e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Evis Kushi dhe anëtarë të komisionit, zhvilluan sot një vizitë monitoruese në shkollën e mesme profesionale për teknologji, informacion dhe komunikim, “Hermann Gmeiner”.


Zëvendëskryetarja e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Evis Kushi dhe anëtarë të komisionit, zhvilluan sot një vizitë monitoruese në shkollën e mesme profesionale për teknologji, informacion dhe komunikim, “Hermann Gmeiner”.

Gjatë kësaj vizite monitoruese u diskutua mbi kurrikulën mësimore të programimit në këtë shkollë, praktikat të cilat zhvillohen si dhe nismat ligjore të cilat mbështesin arsimin profesional.

Drejtoresha e shkollës, Hedie Gjoni, i njohu më nga afër deputetët e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik në lidhje me investimet në infrastrukturë, sallat me kompjuterë dhe ambientet e posaçme ku nxënësit zhvillojnë punimet e tyre.

Gjithashtu, Gjoni u shpreh edhe për bashkëpunimin e shkollës me sektorin privat, ku nxënësit zhvillojnë praktika profesionale gjatë vitit shkollor si dhe gjatë pushimeve verore.

Ndërsa si prioritet, Gjoni nënvizoi integrimin e vajzave në arsimin profesional.

Zëvendëskryetarja e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, Evis Kushi, vlerësoi kurrikulën shkollore si dhe u shpreh se së shpejti do të propozojë ndryshime në ligjin për arsimin profesional.

Ndërsa më tej deputetët e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, zhvilluan vizita në disa prej klasave, ku bashkëbiseduan me nxënësit dhe u njohën nga afër me arritjet dhe kërkesat e tyre.

Lexo më shumë nga

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.

Global 360

NATO me udhëheqje të re: Lidhjet e Mark Rutte-s me Kosovën ndër vite

Sekretarët e përgjithshëm të NATO-s zgjidhen me konsensus nga të 32 vendet anëtare.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

“Daily Express”: Shqipëria – zbuloni disa nga brigjet më të bukura të vendit ballkanik

Aurora Bosotti shkruan në të përditshmen britanike “Daily Express”.