Wisner takim me Alumni nga rajoni: Kontribuoni për integrimin euroatlantik të Ballkanit Perëndimor

Projekti i Alumni-t të rajonit është pjesë e Fondit të Inovacionit për Angazhimin e Alumni-t të Departamentit të Shtetit për vitin 2023.


Përfaqësues nga Ballkani Perëndimor të Shoqatave të ish-Pjesëmarrësve (Alumni) në Programet e Departamentit të Shtetit të SHBA u mblodhën në Tiranë për një shkëmbim rajonal dyditor të organizuar nga Albanian U.S. Alumni Association (AUSA).

Gjatë një pritjeje prezantuese në nisje të aktivitetit dyditor, i Ngarkuari me Punë i SHBA-së në Tiranë, David Wisner mirëpriti Alumni-t nga rajoni dhe i nxiti të përdorin kohën e shpenzuar dhe marrëdhëniet e ndërtuara në Shtetet e Bashkuara për të dhënë ndihmesën e tyre në çuarjen përpara të integrimit euroatlantik të Ballkanit Perëndimor.

Projekti i Alumni-t të rajonit është pjesë e Fondit të Inovacionit për Angazhimin e Alumni-t të Departamentit të Shtetit për vitin 2023.

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.