DIHA feston 15 vjetorin e themelimit

Të ftuarit u përshëndetën edhe nga Ambasadori Gjerman në Shqipëri, z. Karl Bergner


Më datë 21 Shtator DIHA festoi 15 vjetorin e themelimit të saj në ambientet e Rogner Hotel. Anëtarë dhe partnerë të DIHA-s, përfaqësues të bizneseve, politikës dhe diplomacisë, u bashkuan për të festuar së bashku praninë e Shoqatës Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë, tashmë prej 15 vitesh në Shqipëri.

Ceremonia festive nisi me fjalën përshëndetëse të Presidentes së DIHA-s, znj. Stephanie Sieg-Farka, e cila falënderoi përzemërsisht anëtarët e DIHA-s për besimin, bashkëpunimin dhe mbështetjen e pakursyer, organizatat partnere, si dhe bordin dhe stafin e DIHA-s, për kontributin e vazhdueshëm. Gjithashtu ajo shprehu se DIHA do të vazhdojë rrugën e nisur, duke forcuar bashkëpunimet e duke dhënë kontribut në përmirësimin e klimës së biznesit në Shqipëri.

Më pas, të ftuarit u përshëndetën edhe nga Ambasadori Gjerman në Shqipëri, z. Karl Bergner, Kryetari i Komisionit për Ekonominë dhe Financat, z. Eduard Shalsi, Ministrja e Ekonomisë dhe Financave, znj. Delina Ibrahimaj si dhe znj. Antje Wandelt, e deleguar e Industrisë Gjermane për Maqedoninë, Kosovën dhe Shqipërinë.

Pas fjalimeve, pjesëmarrësit patën mundësi për biseda e shkëmbime, nën tingujt e violinës dhe muzikës së përzgjedhur. 15 vjetori i DIHA-s theksoi edhe njëherë rëndësinë e bashkëpunimit ndërmjet Shqipërisë dhe Gjermanisë, në promovimin e sipërmarrjes dhe zhvillimit ekonomik. DIHA falënderon të gjithë pjesëmarrësit për praninë e tyre në këtë event.

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.