“Për miqtë e mrekullueshëm që i kemi vetëm në zemër”

Bashkë me Omer Kaleshin dhe Moikom Zeqon një ditë ne morëm rrugën drejt Librarisë “Shakespeare and Company”

Stilistët e rinj të modës në “Maison de l’Albanie”

Instituti Ndërkombëtar i Modës – Izet Curri

Stilistët e rinj të modës në “Maison de l’Albanie”

Instituti Ndërkombëtar i Modës – Izet Curri

Omeri, gjinjtë dhe mustaqet e tij

Ndryshe nga idea e një piktori të zymtë, Omer Kaleshi ka pikturuar tablo me femra me gjinjtë e zbuluar.

Aventura shqiptare e Alain Mahuzier

Ai ka shumë miq shqiptarë si dhe një bibliotekë të tërë për Shqipërinë edhe pse profesioni i tij si arkeolog

Feliçeta…

Dy poezi për Feliçeta Jakoel nga fondi i poezive të mia, me rastin e ditëlindjes së mikes tonë të dashur!

Zonjusha Levinski…

Ajo heshti dhe ktheu gotën e pijes përballë dritares mbi Rue des Solitaires, si për t’i dhënë fund një kujtimi të hidhur. Dhe asaj i pëlqente ta thërrisnin Levinska.

Një dashuri e madhe dhe… një jetë e harxhuar për një ideal të rremë!

Dy të dashur, dy shkrimtarë të shekullit XX: Louis Aragon dhe Elsa Triolet. Ky çift ka hyrë tashmë në legjendën e dashnorëve të mëdhenj.

Ti shkoje, motra ime e ëmbël…

Ti shkoje,
më rishfaqeshe dhe ikje sërish,
shkisje në botën tjetër pa fjalë
e unë s’dija ç’të bëja
me këtë flutur të bukur

Albanologu Robert d’Angely dhe enigmat e tij, në 130-vjetorin e lindjes së tij

Ai ka lindur më 22 dhjetor 1893, në Paris. Një rrugë në Përmet mban emrin e tij.