“Paix et Droit”: Hebrenjtë gëzojnë liri të plotë në Shqipëri

Gazeta e Aleancës Universale Izraelite ka botuar në qershor 1939 një shkrim mbi fatin e hebrenjve në Shqipëri

Lufta kundër malaries, Mbreti Zog merr shkencëtarin e Harvardit që drejtoi operacionet e Fondacionit “Rockefeller” në Itali

Gazeta amerikane “St. Louis Post-Dispatch”: Fondacioni “Rockefeller” do të japë 500.000 dollarë dhe po aq qeveria shqiptare

Gazetari gjerman Max Loeb: Shqipëria, një mbretëri me 50 hebrenj!

“La Tribune Juive” ka botuar, me 29 nëntor 1935, rrëfimin e udhëtimit të gazetarit Max Loeb në Shqipëri

“Il Popolo Romano”: Paria e Matit e mbledhur në kullën e Zogollit dha besën për të qenë të bashkuar!

Gazeta italiane ka botuar më 16 maj 1919, shkrimin rreth kuvendit solemn matjan të mbajtur në kullat e Zogollëve

“La Voix du combattant”: Mbreti Zog, aroma e luleve me petale rozë dhe kontesha Geraldinë!

Media franceze: Geraldina Apponyi, “Hirushja moderne”, vajza e ish-marshallit të madh të Oborrit të perandorit Franz-Jozef.

Napoleon Bonaparti, letër pashait të Shkodrës: Në të gjitha rastet, unë do të mbroj shqiptarët!

Napoleon Bonaparti, në letrën e 16 Gushtit 1797 dërguar pashait të Shkodrës (Ibrahim Pashë Bushatit, djalit të Mehmet Bushatit) shpreh admirimin dhe mbështetjen e tij për shqiptarët.

“La Croix”: Ambasadori i Francës shpëton pilotin amerikan Howard Curran nga burgu në Shqipëri

La Croix” ka botuar, në fillim të muajit janar 1958, tre shkrime në lidhje me uljen e detyruar të një avioni amerikan asokohe në tokën shqiptare

“La France”: Turhan Pasha, diplomati i zgjuar shqiptar që besonte te Princ Vilhelm Vidi

Gazeta franceze “La France” ka botuar intervistën ekskluzive me Turhan Pashë, asokohe kryeministër dhe ministër i jashtëm i Shqipërisë.

“La Vie heureuse”: Edith Durham, një heroinë e bamirësisë në Shqipëri!

“La Vie heureuse” ka botuar, me 15 prill 1912, një shkrim në lidhje me marrëdhënien speciale të Edith Durham me Shqipërinë dhe shqiptarët.

“International Herald Tribune”: Australia i refuzon pasaportën si Mbretëresha Susan e Shqiptarëve

“International Herald Tribune” shkruan në lidhje me incidentin diplomatik të rinovimit të pasaportës australiane të Mbretëreshës Susan