AIDSSH, dy botime akademike dhe didaktike për kampin-burg të Spaçit

AIDSSH vjen me dy botime, akademike dhe didaktike, për një nga ngjarjet më emblematike të diktaturës siç është revolta e të burgosurve politikë në kampin-burg të Spaçit, 21-23 maj 1973

Realiteti i viteve 1944-1991 do të përfshihet në kurrikulat shkollore

Zëvendësministrja e Arsimit dhe Sportit, Nina Guga u takua me kryetaren e Autoritetit të Dosjeve, Gentiana Sula.

Ambasadorja zvicerane vizitë në AIDSSH: Brezat e ardhshëm të kenë qasje në informacion

Kreu i Zyrës së Komisionit Europian në Tiranë, Giulia Re dhe ambasadorja zvicerane, Ruth Huber, zhvilluan sot një takim në ambientet e Autoritetit të Dosjeve

Ambasadori gjerman Karl Bergner viziton Autoritetin e Dosjeve

Kryetarja e AIDSSH, Gentiana Sula: Autoriteti po punon intestivisht që të jetë një institucion kujtese,

Diskutim mbi librin ditar e poezi të Drita Çomos, poetes së përndjekur që në moshën 16-vjeçare

Në muajin e Gruas, Autoriteti për Informim mbi Dokumentet e Ish-Sigurimit të Shtetit, diskutoi në Klubin e Librit – Mësojmë nga e kaluara, librin ditar e poezi, “Dritë që vjen nga humnera” të Drita Çomos

AIDSSH përkujton gra dhe vajza e përndjekura nga Sigurimi i Shtetit

Disa prej grave e vajzave që u përndoqën nga Sigurimi i Shtetit, u arrestuan, torturuan, vdiqën në burgje dhe u pushkatuan.

Rivlerësimi i personaliteteve dhe kontributi në njohjen e së shkuarës

Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish-Sigurimit të Shtetit dhe Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe nënshkruan sot, një marrëveshje bashkëpunimi

Përndjekja e një poeme që lindi në burgun e Burrelit nga Uran Kostreci

Sot është ditëlindja e babait të poemës “Epopeja e karkalecave” ose epopeja e komunistëve siç.

Vrau veten apo e vranë Mehmet Shehun? Ja çfarë thotë Autoriteti i Dosjeve!

“Kush e vrau Mehmet Shehun?”, “Pse e vranë Mehmet Shehun?”, “Po familjen e tij ku e çuan?”

“Çmimi i Mirënjohjes UET” për kryetaren e Autoritetit të Dosjeve, Dr. Gentiana Sula

Ky çmim i akordohet për kontributin e saj në ndërtimin e një institucioni modern si AIDSSH