Bota e artizanëve të Krujës, në një platformë digjitale

Falë platformës digjitale “Artizanët mes të shkuarës dhe së ardhmes”, të zhvilluar nga OJQ-ja e Fondacionit Progress në kuadër të programit të granteve EU4Culture, mund të eksplorohet bota e artizanëve të Krujës, nga kudo në botë.


EU4Culture bën thirrje që në Javën Globale të Turizmit të Qëndrueshëm, të përqafohet bukuria e trashëgimisë kulturore, e traditës dhe e mjeshtërisë.

Falë platformës digjitale “Artizanët mes të shkuarës dhe së ardhmes”, të zhvilluar nga OJQ-ja e Fondacionit Progress në kuadër të programit të granteve EU4Culture, mund të eksplorohet bota e artizanëve të Krujës, nga kudo në botë.

Punimet tradicionale të dorës janë pjesë të gjalla të historisë, kulturës, krijimtarisë dhe trashëgimisë. Në Krujë, një qytet i njohur për pazarin e tij plot zhurmë dhe komunitetin e gjallë të artizanëve, këto vepra artizanale nuk janë vetëm pjesë e jetës së përditshme, por një dëshmi e sixhadesë së pasur të trashëgimisë sonë kulturore.

Nga tekstilet e endura të ndërlikuara deri te qeramika e punuar me përpikëri, çdo pjesë tregon një histori të traditës, mjeshtërisë dhe krenarisë lokale.

EU4Culture fton të njihet zemra e komunitetit të artizanëve të Krujës, të zbulohen historitë e tyre si dhe të eksplorohen mjeshtëritë e shkëlqyera.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…