“Takimet Krijuese”, Gonxhja: Sot nevojitet bashkërendim i bazuar në dije!

Ministri i EKI: Duhet të punojmë fort në drejtim t[ strukturimit të sistemit tonë kulturor me vendet e zhvilluara


Tirana bëri bashkë profesionistë të ekonomisë krijuese nga Mbretëria e Bashkuar, Ballkani Perëndimor dhe Shqipëria, për të diskutuar mbi fushën e filmit, muzikës, teknologjisë, arkitekturës, arteve pamore etj.

Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit (EKI), Blendi Gonxhja, tha se vendit i nevojitet sot më shumë se kurrë një bashkërendim i bazuar në dije dhe në meritë, në shërbim të interesit të përbashkët publik kulturor, ekonomik e kombëtar.

“Duhet të punojmë fort në drejtim të përafrimit dhe strukturimit të sistemit tonë kulturor sipas ekspertizës dhe praktikave më të mira të Anglisë, MB dhe vendeve të zhvilluara të BE në mënyrë që jo vetëm të tërheqim sa më shumë produksione ndërkombëtare në Shqipëri por dhe të rrisim në mënyrë sa më të qëndrueshme përvojën e mirëqenien e punonjësve kulturorë të këtyre fushave fare të veçanta, këtu, në vendin tonë.

Prandaj sot, na nevojitet më shumë se kurrë bashkërendim i bazuar në dije dhe meritë në shërbim të interesit të përbashkët publik, kulturor, ekonomik e kombëtar, u shpreh Gonxhja në postimin e tij në rrjetet sociale.

POSTIMI I MINISTRIT GONXHJA

Kënaqësi të isha pjesë e Takimeve Krijuese, që përmbajnë në vetvete ekonominë, kulturën dhe inovacionin.

Duhet të punojmë fort në drejtim të përafrimit dhe strukturimit të sistemit tonë kulturor sipas ekspertizës dhe praktikave më të mira të Anglisë, MB dhe vendeve të zhvilluara të BE në mënyrë që jo vetëm të tërheqim sa më shumë produksione ndërkombëtare në Shqipëri por dhe të rrisim në mënyrë sa më të qëndrueshme përvojën e mirëqenien e punonjësve kulturorë të këtyre fushave fare të veçanta, këtu, në vendin tonë.

Prandaj sot, na nevojitet më shumë se kurrë bashkërendim i bazuar në dije dhe meritë në shërbim të interesit të përbashkët publik, kulturor, ekonomik e kombëtar.

Kënaqësi të isha pjesë e Takimeve Krijuese, që përmbajnë në vetvete ekonominë, kulturën dhe inovacionin. 🎶🖌🎨✨

Duhet të…

Posted by Blendi Gonxhja on Sunday, January 28, 2024

Lexo më shumë nga

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra