Ferma e kafshëve!

Bishat e Anglisë, bishat e Irlandës, kafshët e çdo vendi dhe klime, dëgjoni mirë dhe përhapni lajmet e mia për kohën e ardhshme të artë.


Nga Helidon Haliti

Ferma e kafshëve!

Bishat e Anglisë, kafshët e Irlandës, Bishat e çdo vendi dhe klime, dëgjoni lajmet e mia të gëzueshme të kohës së ardhshme të artë.

Herët a vonë dita po vjen, Njeriu Tiran do të rrëzohet, Dhe fushat pjellore të Anglisë do të shkelen vetëm nga kafshët.

Unazat do të zhduken nga hundët tona, dhe parzmore nga kurrizet tona, grimca dhe shpimi do të ndryshken përgjithmonë,

Kamxhikët mizorë nuk do të plasariten më.

Pasuri më shumë se sa mund të imagjinojë mendja, Gruri dhe elbi, tërshëra dhe bari, Tërfili, fasulet dhe mangel-wurzels do të jenë tonat atë ditë.

Fushat e Anglisë do të shkëlqejnë, ujërat e saj do të jenë më të pastra,
Edhe më e ëmbël do të fryjë flladi i saj
Në ditën që na liron.
Për atë ditë ne të gjithë duhet të punojmë,
Edhe pse ne vdesim para se të prishet;

Lopët dhe kuajt, patat dhe gjelat, Të gjithë duhet të punojnë për hir të lirisë.

Bishat e Anglisë, bishat e Irlandës, Kafshët e çdo vendi dhe klime, dëgjoni mirë dhe përhapni lajmet e mia për kohën e ardhshme të artë.

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.