“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s’ka më dritë.

Dogançja!

Gjuha dogançe lindi nga nevoja për komunikim të banorëve të krahinës së Malëshovës.

Si e pushuan milingonën nga puna!

Luani vendosi që milingona të largohej nga puna, me arsye: Performancë e dobët dhe produktivitet i ulët.

Çunat e bukur që ia dhamë botës

Miqtë e mi, kür t’i u bjerë rruga në Hagë, ndaloni te La Passione, porosisni edhe Far Niente

Kur Saranda quhej “Porti Edda”

Në vitin 1938 Saranda u quajt Zogaj. Në vitin 1939 u quajt “Porti Edda.

Postieri, Gim Fagu, Kel Demi dhe Epitafi i kartolinës së vdekur

Nuk je fillikat, Kel Demi…
Kam një urim për ty, paradhënie për 2025: uroj të mos kesh në tryezë gjel deti made in OpenAI. Made in Baldushkun më mirë!

Thënie mbi jetën nga Dritëro…

“Jeta është një libër që nuk mësohet përmendësh”

A janë prej ari dekoracionet e qëndismave në tekstile?

Po çfarë thonë historia dhe analizat?

Të mençurit nuk zemërohen kurrë!

Në kohën tonë, kur është kthyer në modë që njerëzit të shprehin çdo ditë zemërimin e tyre, qoftë edhe në Facebook

Dilema!

Çdo kohë ka lojtarin e vet dhe emocionet qe t’i jep futbolli, t’i jep vetëm dashuria….