OSBE: Mbështesim forcimin e shtetit të së drejtës në Shqipëri

Prezenca e OSBE në Tiranë do të vazhdojë mbështetjen për konsolidimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes Gjykatës Kushtetuese dhe asaj të Lartë, për të forcuar shtetin e së drejtës në Shqipëri.


Prezenca e OSBE në Tiranë do të vazhdojë mbështetjen për konsolidimin e mëtejshëm të marrëdhënieve mes Gjykatës Kushtetuese dhe asaj të Lartë, për të forcuar shtetin e së drejtës në Shqipëri.

Ky ishte dhe fokusi i tryezës së mbajtur këtë të premte në Tiranë me temë “Juridiksioni kushtetues dhe juridiksioni gjyqësor mbi zbatimin e disa standardeve të procesit të rregullt ligjor”.

OSBE mbështeti tryezën e bashkëpunimit, e dyta e këtij lloji e organizuar këtë vit.

Tryeza “Juridiksioni kushtetues dhe juridiksioni gjyqësor mbi zbatimin e disa standardeve të procesit të rregullt ligjor”, në të cilën merrnin pjesë gjyqtarët dhe këshilltarët ligjorë të të dyja gjykatave, u hap nga kryetarja e Gjykatës Kushtetuese Holta Zaçaj dhe kryetari i Gjykatës së Lartë Sokol Sadushi.

Në fjalën e tij përshëndetëse, kryetari i Prezencës së OSBE-së, ambasadori Bruce Berton, theksoi rëndësinë e thellimit dhe forcimit të marrëdhënieve si dhe të kuptimit të juridiksioneve mes dy gjykatave. Ai tha se Prezenca mbetet e gatshme të vijojë të mbështesë konsolidimin e parimeve kushtetuese, duke nxitur marrëdhënie edhe më të ngushta mes Gjykatës Kushtetuese dhe Gjykatës së Lartë dhe duke forcuar shtetin e së drejtës në Shqipëri. (ATSH)

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.