Të zgjedhurit vendorë përfundojnë fazën e parë të Programit të Akademisë së Lidershipit

Programi i Akademisë së Lidershipit është një program i të nxënit interaktiv i krijuar nga Qendra e Ekspertizës për Mirëqeverisje e Këshillit të Evropës


60 të zgjedhur vendorë, të dalë nga zgjedhjet vendore të 14 majit 2023, ishin pjesë e trajnimit të parë të Programit të Akademisë së Lidershipit, në kuadër të projektit të Këshillit të Evropës Mbështetja e Reformës në Administratën Publike në Nivel Vendor në Shqipëri, të financuar nga qeveria gjermane. Trajnimet u organizuan në 4 sesione rajonale në Shkodër, Tiranë, Vlorë dhe Sarandë, përgjatë datave 18-21 shtator 2023, nën drejtimin e ekspertëve ndërkombëtare dhe kombëtarë.

Pjesëmarrësit u prezantuan me një mënyrë të re të të menduari lidhur me lidershipin institucional dhe mirëqeverisjen në nivel vendor, dhe u inkurajuan të zhvillojnë ndërgjegjësim personal, vlera, njohuri, aftësi, sjellje dhe qëndrime. Ata shkëmbyen pikëpamje dhe eksperienca mbi konceptet kryesore të lidershipit modern si etika, integriteti, inteligjenca emocionale, puna në ekip dhe se si këto elementë zbatohen efektivisht në punën e përditshme dhe në proceset e vendimmarrjes. Diskutimet interaktive mbi praktikat më të mira dhe sfidat e përbashkëta në zbatimin e lidershipit ishin një tjetër dimension i rëndësishëm i këtyre aktiviteteve.

Modulet e fazave të tjera, të parashikuara në javët në vijim, do të mbulojnë aspekte të tjera të lidershipit si menaxhimi strategjik, llogaridhënia, menaxhimi i performancës, pjesëmarrja, dhe 12 parimet e Këshilit të Evropës për mirëqeverisje demokratike.

Programi i Akademisë së Lidershipit është një program i të nxënit interaktiv i krijuar nga Qendra e Ekspertizës për Mirëqeverisje e Këshillit të Evropës, që ka në fokus zyrtarë dhe të zgjedhur të qeverisjes vendore.

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…