Ballkani Perëndimor kundër propozimit të Macron

Propozimi i presidentit francez Emmanuel Macron që fillimisht Bashkimi Evropian të reformohet para se të pranojë anëtarë të rinj është konsideruar i papranueshëm


Propozimi i presidentit francez Emmanuel Macron që fillimisht Bashkimi Evropian të reformohet para se të pranojë anëtarë të rinj është konsideruar i papranueshëm për pjesëmarrësit në takimin e liderëve të samitit Brdo-Brijunit të zhvilluar këtë herë në Shkup. Presidenti i Kroacisë, Zoran Milanoviç tha se një gjë e tillë nuk është e mundur.

“Nuk e di se si mund të funksionojë ajo. Ajo është politikisht e pazbatueshme, nëse ai është propozimi formal i Macron-it. Unë nuk jam shumë i sigurt nëse ekziston një propozim i tillë, por edhe po të ekzistonte dhe i kujtdo qoftë të jetë, nuk mund të funksionojë në atë mënyrë”.

Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski thotë se nuk arsye për t’u shqetësuar derisa propozimi i Macron nuk është formalizuar.

“Ky nuk është një propozim formal i Macron-it. Nëse do të ishte propozim formal dhe do t’u dorëzohej institucioneve të BE-së, nga ajo që e di dhe kam informata, është e sigurt se nuk do të pranohej. Nuk ka arsye për shqetësim”.

Në fokus të takimit të sivjetshëm të liderëve të vendeve pjesëmarrëse në Procesin Brdo-Brijunit në Shkup ishin integrimi evropian, ndryshimet klimatike dhe emigracioni i të rinjve. Në të morën pjesë 6 presidentët e vendeve të Ballkanit Perëndimor si krerët e Sllovenisë dhe Kroacisë si bashkë-organizatorë të kësaj nisme.

Tv Klan

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Global 360

Papa Françesku: Të mos përdoren lëndët djegëse të papërpunuara!

Kreu i Selisë së Shenjtë i bërë këto deklarata para një Samiti për Klimën që po mbahet në Dubai

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve…