Arti bashkon në Fier piktorët nga trevat shqiptare

Galeria e Arteve Tetovë ekspozitë me punime të zgjedhura në Galerinë e Arteve “Vilson Kilica”


Nga Ilir Kurtishi

Galeritë janë institucione që hyjnë në sferën e Trashëgimisë kulturore dhe në vete ngërthejnë sfonde të mëdha veprash arti.

Galeria e Arteve Tetovë bëri prezantimin e veprave të saj. Nga 345 vepra që kemi jo shumë lehtë përzgjodhëm vetëm 25.

Me një mbështetje nga Ministria e Kulturës se Maqedonisë së Veriut, sfidës së Galerisë së Arteve Tetovë pozitivisht ju përgjigj Elenica Peloli drejtoresha e Galerise se Arteve Fier “Vilson Kilica”.

Koleksioni i përbërë nga vepra të artistë të ndryshëm. Nga Maqedonia e Veriut përzgjodhëm autorët Omer Kaleshi, Nevzat Kica, Nehat Beqiri, Drenusha Palloshi, Nora Halimi, Zharko Jakimovski, Pavle Kuzmanovski dhe Valentina Ilievski.

Nga Shqipëria paraprinte vepra e Helidon Halitit, Mustafa Arapit, Agron Polovina, Zaim Elezi, Sefedin Stafa.

Nga Kosova kishim veprën e Hajrush Fazliut dhe autorëve tjerë ndërkomb[tarë si: Constantin Miglorini, Anastas Konstadini Taso, Dieter Kunz, Emine Yildirim dhe Kata Rudakova.

Publiku i Fierit shfaqi një interesim të jashtzakonshëm dhe një numër i konsiderueshëm artdashësis e ndoqën hapjen e ekspozitës.

Falënderova përzemërsisht drejtoreshën Elenica Peloli dhe e përgozova për organizimin e shkëlqyer.

Kenaqesi ishte qe ne hapje kishim edhe disa autorë të veprave Helidon Haliti dhe Hajrush Fazliu. Mirëpo nuk mungoi as prezenca e Saimir Stratit dhe udhëheqësve të institucioneve lokal.

Duke nisur nga fakti se, iniciativa të këtilla i shërbejn promovimit dhe afirmimit të artit dhe kulturës ramë dakord që të vazhdojmë me aktivite të nghajshme mes dy vendeve.

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…