Nën shenjën e djallit, sot tre datëlindje poetësh!

Migjeni, Pano Taçi, Dritëro Agolli

Statuja e atij që pret të ikë…

Në Craiova, qytet tipik rumun, më kapi një si ndjesi kërkimi, doja të gjeja atë njeriun prej bronzi,

Që nga Shkodra gjer në Vlorë

Është një varg i Nolit, drithërues në poezinë “Anës lumenjve”

“Në rrugët e ferrit. Jeta ime në burgun e Spaçit”, Visar Zhiti trondit italianët

“Albania Letteraria”, në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës, organizuan takimin me shkrimtarin e njohur

Gjergji im!

Nuk e kisha parë, që nga atëhere, kur e sollën në burgun e Qafë-Barit, kur ai ishte vetëm 16 vjeç…

Dhuratë ditëlindjeje!

E mrekullueshme dhe e beftë na erdhi sot me postë një pikturë, kryevepër e një fëmijë 2 vjeç.

Lajmi i ikjes dhe vepra që jeton!

Nebil Çika iku në amëshim, fjala e tij, porositë mbeten pas si një udhërrëfim me rëndësi…

Të jetosh edhe përtej vdekjes!

(Përsiatje mbi librin e ri me kujtime: “Ky është Dritëroi im”)

Dhjetë vjet me Papa Françeskun!

Ishte 13 marsi 2013, kur Kardinali argjentinas, Jorge Mario Bergoglio, u zgjodh Papë dhe mori emrin Papa Françesku

Kur një artist vjen nga Beogradi mes shqiptarëve….

David Filip është hebre me origjinë dhe ne i treguam dhe për varrezat e hebrenjve në Prishtinë, që gjate luftës shqiptarët e Kosovës i mbrojtën, i dolën para tankut serb që donte t’i shprishte…