Festivalet tradicionale në Livadhja

Kryetarja e Komitetit për Pakicat Kombëtare, znj. Konstantina Beziani dhe anëtari përfaqësues i pakicës kombëtare greke pranë Komitetit, z. Llazo Kuçuqi morën pjesë në dy festivalet tradicionale të organizuar gjatë sezonit veror në Livadhja, Bashkinë Finiq,

Rama: Minoriteti grek në Shqipëri, thesar i kulturës sonë të bashkëjetesës

Kryeministri intervistë për televizionin publik grek “ERT News”

Pakica Kombëtare Greke

Pakica kombëtare greke është njohur zyrtarisht nga shteti shqiptar në vitin 1921 në Unionin e Kombeve.

Pakicat kombëtare në Shqipëri, historiku dhe kompetencat

Pakicat kombëtare në Republikën e Shqipërisë janë pakicat greke, maqedonase, arumune, rome, egjiptiane, malazeze, boshnjake, serbe dhe bullgare.