Francesco Crispi, kryeministri arbëresh i Italisë

Crispi kishte origjine te paster arbereshe. Ai ka qene per 6 vite Kryeminister i Italise ( 1887- 1891 dhe 1893-1896).

G20 mbledh ministrat e Mjedisit

Në takimin dyditor të Ministrave të Mjedisit të vendeve të G20-ës, ministrat u zotuan të vazhdojnë përpjekjet e tyre për të luftuar sfida të tilla si ndryshimi i klimës