Rama: Të hapen rrugët në tregun e përbashkët europian, pa qenë nevoja të jemi anëtarë të BE-së

Kryeministri Edi Rama deklaroi nga Kotorri në Malin e Zi, se duhet më shumë mbështetje dhe duhet të hapen rrugët e integrimit real në Bashkimin Evropian, pa qenë nevoja për të qenë anëtare.

“Korrupsioni, fenomen shqetësues”, Rama: 50% e detyrave të lëna nga BE lidhen me drejtësinë

Kryeministri Edi Rama tha se 50% e detyrave për Shqipërinë të lëna nga Bashkimi Europian, pas procesit “Screening”, janë detyra që lidhen me sistemin e drejtësisë.

Samiti i Ballkanit Perëndimor, Rama: Të mos humbasim mundësinë nga plani i rritjes së BE-së

Kryeministri Edi Rama: Vendet duhet të angazhohen plotësisht që të përfitojnë nga plani i rritjes i BE-së.

Rama: Mbetemi të vendosur krah Ukrainës përballë kërcënimit rus!

Kryeministri Edi Rama bëri thirrje sot për mbështetje financiare e ushtarake ndaj Ukrainës

Rama në Mynih: Shpresoj që të jemi të shkëputur nga Maqedonia e Veriut

Rama: Kur Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria ishin bashkë u bllokuan nga Bullgaria dhe ky ishte një veprim antievropian i një vendi të BE

Rama: Zgjerojmë burimet e rinovueshme, ia dolëm të mos rrisim çmimin e energjisë elektrike

Kryeministri Edi Rama deklaroi se Shqipëria synon të kthehet në në vend eksportues neto të energjisë deri në vitin 2030

Rama i përgjigjet përfaqësuesit grek në Bruksel për Belerin: Respektoni drejtësinë e një vendi sovran

Kryeministri Edi Rama ka kërkuar nga Greqia të mos ndërhyjë në çështjet e drejtësisë së një vendi tjetër.

Vendet e Ballkanit Perëndimor, anëtarë në komitetin për planin e ri të rritjes, Rama: Shembull i ndërveprimit real

Kryeministri Edi Rama kërkoi gjatë mbledhjes së Komitetit Ekonomik dhe Social Europian për Planin e Ri të Rritjes për Ballkanin Perëndimor një ndërveprim real midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor.

Rama në Bruksel: Rrugëtimi ynë drejt anëtarësimit të plotë në BE të jetë ai i bashkëpunimit shumë të ngushtë

Kryeministri Edi Rama deklaroi sot se, vendet kandidate të Ballkanit Perëndimor, meritojnë të sillen më pranë BE, pa qenë domosdoshmërisht anëtarë me të drejta të plota.

Rama vizitë në Bruksel, takim me Presidentin e Këshillit Evropian

Kryeministri Edi Rama ndodhet në një vizitë zyrtare dyditore në Bruksel ku do të marrë pjesë në mbledhjen e Komitetit Ekonomik dhe Social Europian.