Kthehuni në Itakë!

Sot në Athinë, ne pamë se kjo diasporë nuk ka më nevojë të shtohet por të kthehet në atdhe.

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me ndryshime të kithëta dramatike. Për të mos thënë ndoshta tepër të brishta.

Porosia e fundit!

SHBA të gjitha porositë e drejtëpërdrejta për Kosovën i ka dhënë nga Tirana: Bush, Clinton, Blinken

Paraja!

Njeriu i ka dashur gjithmonë paratë, jo vetëm për të kënaqur lakminë e tij por dhe për të bërë një jetë princërore.

Si një Shën Mëri e Hirshme!

“Nata me hënë” është novela e dilemës së përjetshme të njerëzimit midis ngasjes jetësore dhe virtytit ungjillor

Ina Rama, asnjëherë si ajo më parë!

Ina Rama ishte në provën më të vështirë të karrierës së saj.

2024!

Popujt në botë gjithmonë kanë luftuar për të qenë të lirë. Në kohët moderne, koncepti për lirinë ka ndryshuar.

Bedria dhe kurbeti!

Dhe Bedria mendoi. Mendoi si Bibla e ka shenjtëruar duke bërë theror jetën e saj. Me vetvrasjen e saj.

Nga Dhjetori në Dhjetor!

Në fundin e viteve 1990 shqiptarët kishin shpresë se Shqipëria do të hynte në një epokë të re.

Shën Naumi i Premtuar!

Cfarë e detyroi Zogun të lëshojë këtë territor të bukur me një artefakt të tillë historik në duart e sllavëve të jugut?