Ismail Kadare, mjeshtri i letërsisë së mahnitshme!

Ismail Kadare është figura letrare dhe kulturore më e rëndësishme

“Christmas Market”, nga ambasadat e huaja në Shqipëri!

Një aktivitet bamirësie. Të ardhurat nga shitjet shkuan në ndihmë të fëmijëve dhe organizatave të ndryshme.

Sirenat nuk kanë pasaportë!

Sirenat ishin tre dhe këndonin njëherësh bashkërisht (poli-shumë, foni-zëra), kënga e tyre kishte anonimatin

Gjykata e diktimit në persiatjet për kontroll kushtetues

Me rastin e 10 Majit, Ditës së Drejtësisë, në 110-vjetorin e krijimit të Gjykatës së Lartë

Përsosmëria është thjesht iluzion!

Të qenurit vetvetja është shkalla më e lartë e të mirës së mundshme qe mund t’i japim vetes

Maestro Eno Koço, mes një të shkuare dhe një të ardhme me shkëlqim

Personaliteti që dirixhon me elegancë e sharm, mes një së shkuare dhe një të ardhmeje me shkëlqim

Kur çelet një zemër!

Mirënjohja dhe humanizmi janë gjaku shpirtëror, jane rrënjët e forta të dashurisë njerëzore.

Baketa dhe pena e mjeshtrit dhe profesorit muzikolog, Eno Kristo Koço

Lumturisht në këtë jubile të nderuar të 80-vjetorit Eno Koçoja është plot gjallëri shpirtërore dhe frymëzime krijuese

E tashmja reale si pengesë!

Frymëzimi, liria dhe koha janë tri shtylla, pa të cilat vështirë se do të arrihej realizimi i një vepre letrare.

Të jetosh edhe përtej vdekjes!

(Përsiatje mbi librin e ri me kujtime: “Ky është Dritëroi im”)