Hapet ekspozita me dokumente dhe fotografi mbi historinë e mjekësisë në Türkiye dhe Shqipëri

Ekspozita organizohet nën kujdesin e Institutit “Yunus Emre” – Tiranë në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave të Republikës së Türkiyes.

Ambasadori Atay pret Presidentin e International Watercolors Society, Atanur Dogan

Ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Tayyar Kağan Atay, priti piktorët turq Atanur Dogan dhe Levent Oyluçtarhan.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë takim pune me Ambasadorin e Turqisë, Tayyar Kagan Atay

Ambasadorët ndanë vlerësime edhe rreth zhvillimeve në të dy vendet respektive, bashkëpunimit të tyre në organizatat shumëpalëshe

Turqia i dhuron dy laboratorë të rinj për Biologjinë dhe Kiminë gjimnazit “Sami Frashëri”

Në ceremoni marrin pjesë ministrja Manastirliu, ambasadori turk Atay dhe nënkryetari i TIKA, Cevik.

Shqipëri, shënohet 109-vjetori i Fitores së Çanakkale

Aktivitete nga Ambasada Turke dhe TIKA me rastin e Ditës Përkujtimore të Dëshmorëve dhe Fitores së Çanakkale

“Rrugëtimi diplomatik Shqipëri-Turqi përgjatë një shekulli”

Një vepër me vlera në fushën e historisë diplomatike midis dy shteteve, të historiografisë shqiptare, turke por edhe asaj rajonale

“100-vjet marrëdhënie diplomatike Shqipëri-Turqi!”

Libri u botua nga Qendra e Studimeve Ballkanike dhe UNYT Press, në bashkëpunim me Ambasadën turke në Tiranë

TIKA dhuron pemë për Bashkinë e Tiranës

Të pranishëm ambasadori turk, Tayyar Kağan Atay, koordinatori i TIKA-s në Tiranë, Mustafa Ata, nënkryetari i Bashkisë së Tiranës, Andi Seferi dhe zyrtarë të tjerë

Simpozium shkencor ndërkombëtar “Marrëdhëniet shqiptaro-turke: E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja”

Simpoziumi është organizuar nga Fondacioni ALSAR, nën përkujdesjen e Ambasadës së Turqisë në Tiranë

100 vjet Republika Turke, ceremoni vëllazërore në Tiranë

Ambasada e Turqisë në Tiranë organizoi një pritje me rastin e 100-vjetorit të themelimit të Republikës së Turqisë.