AIIS, Partner Institucional në Forumin Publik të NATO-s 2024

Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS) është zgjedhur si partner institucional nga Shqipëria I Forumit Publik të NATO-s 2024.

Shqipëria në NATO, një histori suksesi!

Fjala e mbajtur në Konferencën me rastin e 15-vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në NATO.

Wisner: Shqipëria, angazhim për të përmbushur detyrimet e NATO-s

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin kryeministri Edi Rama, i Ngarkuari me Punë i ambasadës së SHBA-së në Tiranë, David Wisner dhe kryetari i AIIS Albert Rakipi.

“Shqipëria dhe Türkiye: ngritja e një partneriteti strategjik-100 vjet marrëdhënie diplomatike”

Të pranishëm ambasadori Tayyar Kağan Atay dhe ambasadori İlhan Saygılı, drejtor i Përgjithshëm për Ballkanin dhe Evropën Qendrore pranë Ministrisë së Jashtme turke.

Turqia, një aleat natyral i Shqipërisë

“Shqipëria dhe Türkiye: ngritja e një partneriteti strategjik – 100 vjet marrëdhënie diplomatike”