Rikonstruksioni i shkollave dhe qendrave profesionale, Gonxhja takim me arkitektët

Këto shkolla dhe qendra profesionale do të jenë në shërbim të mbi 10 mijë nxënësve dhe kursantëve çdo vit.


Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Belndi Gonxhja zhvilloi një takim me arkitektët që iu bashkuan thirrjes probono për realizimin e 14 projektideve për rikonstruksionin e shkollave dhe qendrave profesionale.

Këto shkolla dhe qendra profesionale do të jenë në shërbim të mbi 10 mijë nxënësve dhe kursantëve çdo vit.

Gonxhja falënderoi të gjitha studiot e arkitekturës që iu përgjigjën kësaj thirrje dhe për AKPT e AKPA që koordinuan këtë proces, i cili kontribuon në rritjen e cilësisë së arsimit dhe formimit profesional.

“Projektidetë do të zbatohen me mbështetjen shtesë për investime që do të jepet nga buxheti i shtetit për të fuqizuar arsimin profesional në funksion të nevojave të tregut të punës”, theksoi Gonxhja.

Arsimi profesional është një shkallë e rëndësishme për zhvillimin personal dhe profesional të një personi. Kjo formë e arsimit fokusohet në zhvillimin e aftësive të nevojshme për t’u përballur me sfidat e tregut të punës dhe për të avancuar në karrierë.

Në një botë ku teknologjia dhe tregu i punës ndryshojnë me shpejtësi, arsimi profesional ofron një bazë të fortë për suksesin dhe qëndrueshmërinë në karrierë.

Arsimi dhe formimi profesional mund t’i vijë në ndihmë në mënyrë të drejtpërdrejtë, si reduktimit të papunësisë në Shqipëri, ashtu dhe parandalimit të krijimit të kësaj papunësie, duke i pajisur të rinjtë me një zanat në përputhje me kërkesat dhe nevojat që ka sot tregu vendas i punës.

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.