Programi i BE-së, përforcim i modeleve të punësimit në 19 bashki

Në kuadër të fillimit të projektit “BE për Përfshirjen në Tregun e Punës” EU4LMI – një projekt i financuar nga BE dhe i zbatuar nga PNUD në partneritet me Shërbimin Publik Suedez të Punësimit dhe Fondacionin Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara, palët zhvilluan një takim pune, ku prezantuan projektin dhe diskutuan se si ky projekt do të kontribuojë në përpjekjet e Shqipërisë për të krijuar një shoqëri më gjithëpërfshirëse.


Në kuadër të fillimit të projektit “BE për Përfshirjen në Tregun e Punës” EU4LMI – një projekt i financuar nga BE dhe i zbatuar nga PNUD në partneritet me Shërbimin Publik Suedez të Punësimit dhe Fondacionin Shqiptar për të Drejtat e Personave me Aftësi të Kufizuara, palët zhvilluan një takim pune, ku prezantuan projektin dhe diskutuan se si ky projekt do të kontribuojë në përpjekjet e Shqipërisë për të krijuar një shoqëri më gjithëpërfshirëse.

“BE për Përfshirjen në Tregun e Punës” synon të përforcojë modelet gjithëpërfshirëse dhe aktive të punësimit dhe aftësive në 19 bashkitë e synuara të Prrenjasit, Gjirokastrës, Vorës, Mallakastrës, Cërrikut, Librazhdit, Shijakut, Kavajës, Kurbinit, Kukësit, Krujës, Pogradecit, Korçës, Kamzës, Vlorës, Shkodrës, Elbasanit, Durrësit dhe Tiranës, duke përshkallëzuar modelet e programeve aktive të tregut të punës dhe programeve të zhvillimit të aftësive.

Fokusi i EU4LMI-së do të jetë nxitja e qasjeve të integruara për zhvillimin e qëndrueshmërisë së tregut të punës, duke bërë së bashku zhvillimin e aftësive, promovimin e punësimit dhe kujdesin social dhe angazhimin me të gjithë aktorët e tjerë rajonalë dhe lokalë të tregut të punës.

Kjo përbën një përgjigje strategjike ndaj sfidave me të cilat përballen grupet të cënueshme, veçanërisht për përfituesit e ndihmës ekonomike, personat jo të përfshirë në arsim, punësim ose trajnim (NEET), personat me aftësi të kufizuara (PAK) dhe nënat e reja jo të përfshira në punësim.

Projekti është në përputhje me reformat e vazhdueshme të politikave ekonomike, të punësimit dhe të zhvillimit të aftësive të Shqipërisë, si dhe me përpjekjet e vendit drejt integrimit në BE.

Lexo më shumë nga

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

CNN: “Bond Tower” – rrokaqielli i frymëzuar nga baleti së shpejti në Tiranë

Bond Tower, do të jetë një ndërtesë banimi dhe hotel 50-katëshe, i projektuar nga kompania portugeze e arkitekturës OODA