Felaj: Bashkëpunim me Forumin Parlamentar Europian mbi çështjet e popullsisë dhe zhvillimit

Nënkryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj dhe deputetja Klodiana Spahiu zhvilluan një takim me Leonidas Galeridis, ekspert politikash dhe kërkimi shkencor pranë Forumit Parlamentar Europian (EPF).


Nënkryetarja e Kuvendit, Ermonela Felaj Valikaj dhe deputetja Klodiana Spahiu, në cilësinë e anëtareve të Grupit Vullnetar për Popullsi dhe Zhvillim, zhvilluan një takim me Leonidas Galeridis, ekspert politikash dhe kërkimi shkencor pranë Forumit Parlamentar Europian (EPF).

Ky forum mbështet punën e parlamentarëve në Shqipëri përmes Qendra për Popullsi dhe Zhvillim, ACPD, e cila u përfaqësua në këtë takim nga Elona Gjebrea, drejtoreshë e kësaj qendre.

Gjatë takimit u theksua mbështetja e EPF-së për Grupin Vullnetar për Popullsi dhe Zhvillim dhe nevoja për të ndihmuar parlamentarët me statistika krahasuese dhe shembuj politikash në fushën e shëndetit riprodhues dhe çështjeve të demografisë.

Felaj dhe Spahiu shprehën gatishmërinë për të thelluar edhe më tej bashkëpunimin me EPF dhe drejtorin Ekzekutiv të EPF, Neil Datta, të cilin e ftuan për të vizituar Kuvendin e Shqipërisë, si dhe angazhimin për të punuar më tepër mbi legjislacionin dhe politikat në fushën e çështjeve të popullsisë dhe zhvillimit.

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1

Global 360

G7 – Papa Françesku u kërkon udhëheqësve të ndalojnë armët e IA-së

Papa Françesku u ka bërë thirrje sot udhëheqësve të Grupit të Shtatë (G7) që të miratojnë një qasje të kujdesshme…

Diplovista

Hasani për median vendase: Rumania vend partner në rrugën e Shqipërisë drejt integrimit në BE

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani, intervistë për median rumune “CaleaEuropeană.ro”.

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Super Gjermania!

Gjermania e nisi rrugëtimin në Europian, në mënyrën më të mirë të mundshme, duke mposhtur Skocinë 5-1