Punësimi i studentëve, Gonxhja: 126 vende vakante në MEKI

Panairi Kombëtar i Punës dhe Aftësive 2024


Ministri i Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit, Blendi Gonxhja u shpreh se “Panairi Kombëtar i Punës dhe Aftësive 2024, është një iniciativë që do të shërbejë për t’i sjellë më herët të rinjtë, drejt një orientimi më të mirë për aftësitë e secilit për zhvillimin e tyre profesional dhe për t’i kthyer në aktorë të punësimit dhe tregut të punës”.

“Ky aktivitet i ofron njohuri të rinjve, jo vetëm për mundësitë e reja për të hyrë në tregun e punës por edhe për praktikat profesionale, programet dhe grante që ofrohen për aftësimin profesional të tyre”, tha Gonxhja.

Gonxhja informoi të rinjtë se, në Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit ka 126 vende vakante dhe ftoi të rinjtë të aplikojnë dhe t’i bashkohen stafit të MEKI-së.

“Ne kemi 126 vende vakante nga të cilat 70 janë vende për specialistë të paguar shumë mirë; 32 vende për shefa sektorësh dhe ka vende vakante edhe për pozicion drejtorë. Unë ju ftoj të aplikoni, ne jemi një ministri e re dhe kemi nevojë për të rinj që kanë studiuar në fushën e teknologjisë, novacionit, ekonomisë. Kemi gati 1/3 me vende vakante”, theksoi Gonxhja.

Gjithashtu vijoi ai, qeveria ka në prioritet zhvillimin e arsimit profesional.

“Programet në mbështetje të punësimit janë në prioritet të punës tonë këtë vit. Vijoni të aplikoni për këto programe, grante e trajnime si alternativa më e mirë për të hyrë sa më shpejtë në tregun e punës”, tha ai.

Ndërsa ministrja Muzhaqi theksoi se programi kombëtar i praktikave të punës ka hyrë në zbatim dhe ka si fokus aksesin e të rinjve në administratën shtetërore. Tashmë shumë të rinj kanë përfituar nga Programi i Praktikave të Punës. “Nga kjo praktikë përfitojnë të rinjtë e sapodiplomuar të moshave 21 deri në 26 vjeç”, tha ajo. dhe për t’i kthyer në aktorë të punësimit dhe tregut të punës”.

“Ky aktivitet i ofron njohuri të rinjve, jo vetëm për mundësitë e reja për të hyrë në tregun e punës por edhe për praktikat profesionale, programet dhe grante që ofrohen për aftësimin profesional të tyre”, tha Gonxhja.

Gonxhja informoi të rinjtë se, në Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit ka 126 vende vakante dhe ftoi të rinjtë të aplikojnë dhe t’i bashkohen stafit të MEKI-së.

“Ne kemi 126 vende vakante nga të cilat 70 janë vende për specialistë të paguar shumë mirë; 32 vende për shefa sektorësh dhe ka vende vakante edhe për pozicion drejtorë. Unë ju ftoj të aplikoni, ne jemi një ministri e re dhe kemi nevojë për të rinj që kanë studiuar në fushën e teknologjisë, novacionit, ekonomisë. Kemi gati 1/3 me vende vakante”, theksoi Gonxhja.

Gjithashtu vijoi ai, qeveria ka në prioritet zhvillimin e arsimit profesional.

“Programet në mbështetje të punësimit janë në prioritet të punës tonë këtë vit. Vijoni të aplikoni për këto programe, grante e trajnime si alternativa më e mirë për të hyrë sa më shpejtë në tregun e punës”, tha ai.

Ndërsa ministrja Muzhaqi theksoi se programi kombëtar i praktikave të punës ka hyrë në zbatim dhe ka si fokus aksesin e të rinjve në administratën shtetërore. Tashmë shumë të rinj kanë përfituar nga Programi i Praktikave të Punës. “Nga kjo praktikë përfitojnë të rinjtë e sapodiplomuar të moshave 21 deri në 26 vjeç”, tha ajo.

(Marrë nga ATSH)

Lexo më shumë nga

Balluku në Londër, fton të rinjtë të kontribuojnë pranë Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës

Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, si dhe drejtuesja e Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës Ledi Imeraj…

Global 360

Osmani: Të mbështetet Ukraina, të mos shpërblehet agresioni i Rusisë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka mbajtur fjalimin përmbyllës në Samitin e Paqes për Ukrainën në Zvicër ku morën pjesë…

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Shqipëria, emigrantët dhe BE

Ndërsa procesi i votimit në vendet e BE edhe pak i afrohet fundit, pak ditë më parë kryeministrja e Italisë,…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Balluku në Londër, fton të rinjtë të kontribuojnë pranë Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës

Zëvendëskryeministrja, njëherësh ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, si dhe drejtuesja e Agjencisë së Inovacionit dhe Ekselencës Ledi Imeraj…