Delegacioni i Kuvendit, vizitë studimore në Skoci

Vizita studimore u organizua nga IDM Albania dhe Involve


Delegacioni i Kuvendit të Shqipërisë i përbërë nga zëvendëskryetarja Ermonela Felaj Valikaj, deputetet Klodiana Spahiu, Ina Zhupa dhe nëpunës të administratës, zhvilluan një vizitë studimore 3-ditore në Skoci.

Qëllimi i vizitës ishte marrja e eksperiencës dhe qasjet e Parlamentit dhe qeverisë Skoceze për transparencën, qeverisjen e hapur dhe rritjen e angazhimit publik në proceset vendimmarrëse.

Gjatë vizitës delegacioni u njoh nga afër me praktikën e ndjekur nga Parlamenti i Skocisë për ngritjen e Asamblesë së Qytetarëve, sfidat dhe qasja për të rritur pjesëmarrjen e qytetarëve në parlament; ndërthurjen e punës së parlamentit me qeverinë në angazhimin publik për të rritur transparencën dhe llogaridhënien në proceset vendimmarrëse; rëndësinë e ndërveprimit me shoqërinë civile për rritjen e kapaciteteve, por dhe rritjen e besueshmërisë së qytetarëve ndaj institucioneve; si dhe ndërmarrja e aktiviteteve inovative të informimit për të mbështetur angazhimin efektiv publik.

Vizita studimore u organizua nga IDM Albania dhe Involve, në kuadër të projektit “Rritja e Përgjegjshmërisë së Parlamentit ndaj Shqetësimeve të Qytetarëve”, të mbështetur nga Qeveria britanike.

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…