KQZ vijon edukimin e komunitetit rom për zgjedhjet e vitit 2025

Projekti me moton “Për Romët, Me Romët” u realizua me mbështetjen e Ambasadës britanike në Tiranë.


Komisioni Qendror i Zgjedhjeve dhe Instituti i Kulturës Rome në Shqipëri (IRCA), zhvilluan sot një bashkëbisedim rreth projektit mbi informimin, sensibilizimin dhe edukimin e komunitetit rom për zgjedhjet vendore të datës 14 maj 2023.

Diskutimi vjen pas gjetjeve dhe konkluzioneve të nxjerra nga organizata IRCA, me të cilën KQZ Shqipëri zhvilloi më shumë se 40 takime në të gjithë vendin.

Falë këtij projekti, përfaqësuesit e IRCA theksuan rritjen e pjesëmarrjes të pakicës rome dhe egjiptiane në zgjedhjet e datës 14 maj 2023.

Projekti me moton “Për Romët, Me Romët” u realizua me mbështetjen e Ambasadës britanike në Tiranë.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve do të intensifikojë takimet dhe bashkëbisedimet me këtë pakicë kombëtare në vijimësi të edukimit të zgjedhësve për zgjedhjet e vitit 2025.

Lexo më shumë nga

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra

Global 360

Rezoluta e PE: Mungesa e suksesit në dialogun Kosovë-Serbi dëmton besueshmërinë e BE-së

PE-ja i bëri thirrje Bashkimit Evropian që ta ndryshojë qasjen në dialog, në mënyrë që të ketë përparim.

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Katër marrëveshjet e arritura në Samitin Ballkani Perëndimor-BE

Na ulja e kostove të transaksioneve bankare te korsitë e gjelbra