Denaj me drejtorin e UNIDO-s, diskutojnë për strategjinë e zhvillimit industrial të Shqipërisë

Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj u takua me drejtorin e përgjithshëm të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin Industrial (UNIDO), Gerd Muller.


Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Anila Denaj u takua me drejtorin e përgjithshëm të Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin Industrial (UNIDO), Gerd Muller.

Takimi u mbajt në kuadër të punimeve të konferencës ndërkombëtare të organizuar nga UNIDO në Vjenë, mbi industrializimin në vendet me të ardhura të mesme.

“Diskutuam së bashku për ekspertizën që mund të ofrojë UNIDO për strategjinë e zhvillimit industrial të Shqipërisë, veçanërisht për sektorët prioritarë si agrobiznesi dhe mbështetja e rrugës drejt integrimit në BE”, u shpreh Denaj.

Takimi ministror i “Grupit me mendje të njëjtë për vendet me të ardhura të mesme” u mbajt në kuadër të sesionit të 78-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.

Aktualisht i përbërë nga 108 vende, MIC-të janë një grup i larmishëm që përbën 30 % të prodhimit të brendshëm bruto global (PBB) dhe 75 % të popullsisë së botës.

Rama: Synojmë ndërtimin e një qendre gazi natyror në Vlorë

Kryeministri Rama në punimet e Samitit të 10-të të Korridorit Jugor të Gazit në Baku

Global 360

Osmani në Turqi për Forumin Diplomatik të Antalias

Me ftesë të Presidentit Recep Tayyip Erdogan, Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka udhëtuar për në Turqi

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

“La dolce vita”, një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Një botë kukullash, një botë teatri. Botë që duket në dritë, po që s'ka më dritë.

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Rama: Synojmë ndërtimin e një qendre gazi natyror në Vlorë

Kryeministri Rama në punimet e Samitit të 10-të të Korridorit Jugor të Gazit në Baku