Rindërtimi, Sako: Kanë përfunduar 20 objekte arsimore në Durrës, 17 në proces

Kryetarja e bashkisë së Durrësit, Emiriana Sako, inspektoi punimet për rikonstruksionin dhe përforcimin e shkollës së mesme të bashkuar “Jusuf Hoti”


Në qytetin e Durrësit janë rindërtuar 20 objekte arsimore, ndërsa 17 të tjera janë në proces për të bërë të mundur mbylljen e programit të Rindërtimit me buxhetin e qeverisë shqiptare dhe donatorëve të huaj deri në vitin 2024.

Kështu u shpreh sot kryetarja e bashkisë së Durrësit, Emiriana Sako, e cila inspektoi punimet për rikonstruksionin dhe përforcimin e shkollës së mesme të bashkuar “Jusuf Hoti” në njësinë administrative të Katundit të Ri, që financohet nga Danimarka dhe Mbretëria e Bashkuar nëpërmjet programit CIS zbatuar nga UNDP.

Sako theksoi se përveç këtij objekti që është pjesë e programit të Rindërtimit në Katundin e Ri janë edhe dy objekte arsimore që janë realizuar me buxhetin e bashkisë. “Në total janë 7 objekte arsimore në këtë njësi administrative”, tha ajo.

Sako inspektoi edhe ndërtimin e godinës së re arsimore ku do të vendoset kopshti dhe shkolla fillore “Jusuf Hoti”, financuar nga buxheti i bashkisë së Durrësit.

Shkolla do të ketë 10 klasa, 3 laboratorë, sallë multifunksionale, bibliotekë, dhomë infermieri e psikologu.

Ndërsa godina e re arsimore do të ketë 7 klasa, dy për kopshtin dhe 5 për shkollën fillore, dhomë infermierie e ambiente të tjera.

Në përfundim të punimeve në këto objekte arsimore 330 nxënës dhe 40 fëmijë do të zhvillojnë procesin mësimor në ambiente me standarte bashkëkohore.

Sako theksoi po ashtu se bashkia është angazhuar për të rehabilituar terrenet sportive në çdo njësi administrative. /ATSH

Me kryetarin e këshillit bashkiak Ani Dyrmishi duke inspektuar punimet për rikonstruksionin dhe përforcimin e ? shkollës së mesme të bashkuar “Jusuf Hoti” në njësinë administrative të Katundit të Ri, që financohet nga Qeveria e Danimarkës dhe Qeveria e Mbreterisë së Bashkuar nëpërmjet programit CIS zbatuar nga UNDP.

Po kështu inspektuam edhe ndërtimin e godinës së re arsimore ku do të vendoset kopshti dhe shkolla fillore me të njëjtin emër, financuar nga buxheti i bashkisë së Durrësit.

? Shkolla do të ketë 10 klasa, 3 laboratorë, sallë multifunksionale, bibliotekë, dhomë infermieri e psikologu.
Ndërsa godina e re arsimore do të ketë 7 klasa, dy për kopshtin dhe 5 për shkollën fillore, dhomë infermierie e ambiente të tjera.

Në përfundim të punimeve 3️⃣3️⃣0️⃣ nxënës dhe 40 fëmijë ???? do të zhvillojnë procesin mësimor në ambiente me standarte bashkëkohore.

Posted by Emiriana Sako on Friday, August 4, 2023

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…