Lamtumirë Zef Simoni, përkthyesi dhe diplomati poliglot!

Ndërron jetë në moshën 91-vjecare Zef Simoni, diplomat dhe përkthyes kryeveprash botërore.

“Perandori” i letrave shqipe

“Shumë i lumtur për dhuratën e gjeniut Kadare me autografin e tij “Kur sunduesit grinden”

Si e pushuan milingonën nga puna!

Luani vendosi që milingona të largohej nga puna, me arsye: Performancë e dobët dhe produktivitet i ulët.

“Der Kaiser” shkon në parajsë!

Ka luajtur tri herë kundër perfaqësueses shqiptare, vetëm një herë në Tiranë, në shkurt 1971.

Festimi i Krishtlindjes filloi në Romë, më 25 dhjetor 336

Pema e Krishtlindjes u regjistrua për herë të parë për t’u përdorur nga luteranët gjermanë në shekullin e 16-të

Sophia Loren, ikona e artë e kinemasë

Aktorja më e famshme italiane në botë mbush 89 vjeç.