Ditëlindja e Skënderbeut, Heroi Kombëtar i shqiptarëve

Sot, shënohen 619 vjet nga lindja e heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, një nga gjeneralët më të mëdhenj të kohës.

Gjergj Kastriot Skënderbeu dhe aleanca e ngushtë me Alfonson V të Aragonit

Më 26 mars të vitit 1451, Gjergj Kastriot Skënderbeu lidhi një aleancë me mbretin e Napolit, Alfonson V të Aragonit (1396-1458).