Kadare dhe Muzika!

“MUSIC GUIDE” (Udhërrëfyes muzikor) nga vepra letrare e Ismail Kadaresë

Sirenat nuk kanë pasaportë!

Sirenat ishin tre dhe këndonin njëherësh bashkërisht (poli-shumë, foni-zëra), kënga e tyre kishte anonimatin

Vegla muzikore e mandolinës, “vegla e vitit 2023” në Gjermani

Çdo vit, këshillat e muzikës në shtetet gjermane propozojnë shpalljen e një vegle muzikore si “vegla muzikore e vitit”

Akad. Vasil Tole: “Antologjia e kompozitorëve të rinj të Kosovës”, një ngjarje kulturore

Komisioni i Përhershëm i Artit dhe Trashëgimisë Kulturore, pranë Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, organizoi promovimin e botimit (partiturë) “Antologji e kompozitorëve të rinj të Kosovës” (në vitet 2000-2020).