Xi Jinping-u kërkon më shumë punë për të ndërtuar një ushtri të fuqishme

Presidenti kinez Xi Jinping ka nënvizuar rëndësinë e rritjes së besnikërisë politike në ushtri për të ofruar garanci të fortë për ndërtimin e një ushtrie të fuqishme.


Presidenti kinez Xi Jinping ka nënvizuar rëndësinë e rritjes së besnikërisë politike në ushtri për të ofruar garanci të fortë për ndërtimin e një ushtrie të fuqishme.

Xi, gjithashtu sekretari i përgjithshëm i Komitetit Qendror të PKK-së dhe kryetari i Komisionit Qendror Ushtarak, i tha këto në një konferencë të punës politike në ushtri të mbajtur në provincën Shaanxi të Kinës Veriperëndimore.

Foto:Xinhua

Ai theksoi nevojën për të mbështetur udhëheqjen absolute të Partisë mbi ushtrinë dhe për të krijuar një ekip kuadrosh me cilësi të lartë që janë besnikë, të pastër moralisht, të përgjegjshëm dhe të aftë për të përmbushur misionin e forcimit të ushtrisë.

Pasi bëri një analizë të thellë mbi problemet në forcat e armatosura të vendit, kreu i shtetit i Kinës vuri në dukje se këto probleme pasqyrohen në mendime, organizimin e strukturave të Partisë, stilin e punës, disiplinë e drejtime të tjera dhe i kanë rrënjët në mangësitë në besnikëri dhe në kultivimin moral. Ai kërkoi që të gjithë ushtarakët, veçanërisht kuadrot e lartë të ushtrisë, të jenë mjaft të guximshëm për të bërë një reflektim të thellë dhe një korrigjim serioz, në mënyrë që të promovojnë punën në një mënyrë të vazhdueshme dhe të qëndrueshme.

Burimi: CRI.CN

Lexo më shumë nga

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.

Global 360

Biden dënon dhunën politike, pas atentatit kundër Trump

Presidenti i SHBA Joe Biden ka dënuar dhunën politike pas një sulmi në mitingun e ish-presidentit Donald Trump.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Atentati ndaj Trump, Nikolla: Dhuna dhe demokracia janë të papajtueshme

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla reagoi sot atentatin ndaj ish-presidentit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump.