Ambasadorja e Kinës takon kryeministrin Rama

Ambasadorja Pang Chunxue: Midis Kinës e Shqipërisë ekziston një miqësi tradicionale e thellë dhe se vitet e fundit,


Të enjten, ambasadorja e Kinës në Shqipëri Pang Chunxue u takua me kryeministrin shqiptar Edi Rama, ku të dy palët shkëmbyen mendime për marrëdhëniet kino-shqiptare dhe çështje të tjera me interes të përbashkët.

Ambasadorja Pang Chunxue tha se midis Kinës e Shqipërisë ekziston një miqësi tradicionale e thellë dhe se vitet e fundit, marrëdhëniet dypalëshe kanë ruajtur prirjen e një zhvillimi të mirë. Kina e konsideron gjithmonë Shqipërinë si partnere të rëndësishme në bashkëpunimin me Evropën Qendrore e Lindore. Këtë vit, me rastin e 75-vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve, Kina është gati t’i forcojë raportet me Shqipërinë nën mekanizmin e bashkëpunimit midis Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore e Lindore dhe nismës “Një brez, një rrugë” për t’i dhënë më tepër shtysë marrëdhënieve Kinë-Shqipëri dhe nxitur arritje më të mëdha.

Nga ana e tij, kryeministri Edi Rama u shpreh se Kina është një vend me ndikim të madh ndërkombëtar, duke pasur suksese të mrekullueshme në zhvillimin e saj ekonomiko-shoqëror. Shqipëria dëshiron t’i forcojë kontaktet me palën kineze për të zgjeruar më tej bashkëpunimin dypalësh në fushën ekonomiko-tregtare, të investimeve, turizmit etj. (Fani)

Gonxhja: Hapen aplikimet për kredi me 0% interes për punonjësit e administratës publike

Përfitues do jenë arsimtarë, mjekë, infermierë, policë, ushtarakë, punonjës të gardës, veterinerë, artistë e të tjerë

Global 360

Republikanët emërojnë Trumpin si kandidat presidencial

Trump njoftoi se kishte zgjedhur JD Vance, një senator nga Ohio, për të qenë kandidati i tij zëvendëspresident.

Diplovista

Bregu: Zero roaming me BE-në deri më 2027

Perspektiva e Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor nuk është më një proces datash, BE-ja po ndryshon, ndoshta duhet të ndryshohet…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Gonxhja: Hapen aplikimet për kredi me 0% interes për punonjësit e administratës publike

Përfitues do jenë arsimtarë, mjekë, infermierë, policë, ushtarakë, punonjës të gardës, veterinerë, artistë e të tjerë