Vullnetarizmi, diplomatja amerikane ndan përvojat me nxënësit e shkollës “Mihal Grameno”

Ajo ndau foto dhe histori nga koha si vullnetare e Korpusit të Paqes që e çoi në Nepal dhe Vanuatu


Zëvendës Shefja në detyrë e Misionit të SHBA-së dhe Këshilltarja e Lartë për Zhvillim e USAID-it, Mischere Kawas, u takua me nxënësit e shkollës “Mihal Grameno” në Tiranë këtë javë për të ndarë përvojën e saj vullnetare, si dhe si diplomate amerikane.

Ajo ndau foto dhe histori nga koha si vullnetare e Korpusit të Paqes që e çoi në Nepal dhe Vanuatu, si dhe përvojat e saj që datojnë që nga rinia duke punuar në një rezervat detar dhe një strehë ditore për të pastrehët në qytetin e saj.

Mischere u tha studentëve se përpjekjet e saj vullnetare e çuan drejt punës së saj aktuale në shërbim të vendit të saj jashtë shtetit me USAID.

Lexo më shumë nga

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.

Global 360

SHBA, të burgosurit diplomohen në universitetet më të mira

Marrja e diplomës u mundëson të burgosurve të integrohen më lehtë në shoqëri pas kryerjes së dënimit

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Gjashtë shtetet e lëkundura, që do të vendosin për të ardhmen e gjeopolitikës

Cliff Kupchan është kryetar i institutit kërkimor “Eurasia Group”.

OPED

102-vjeçari që drejton shoqatën “Avni Rustemi” në Amerikë

102 herë që Vasil Malita ynë pret e përcjell shokë e miq, bashkatdhetarë të udhëve të atdheut e në emigracion.

Profil

Rauf Fico, diplomati brilant me vizion perëndimor

Rauf Fico përcaktoi juridiksionin e konsullatave shqiptare dhe Konsullatave të Nderit të Shqipërisë jashtë vendit.

Masmedia

Bota përmes statistikave!

Bota ku jetojmë përmes shifrave për gjeografinë, popullsinë, burimet natyrore dhe vecanërisht ekonominë.