FRONTEX: Ulet numri i migrantëve të parregullt që përdorin Ballkanin Perëndimor për të kaluar në BE

“Rruga e Ballkanit Perëndimor” njohu rënien më të madhe të kalimeve të migrantëve të parregullt drejt Bashkimit Europian

Izraeli: Kemi goditur objektiva të Hezbollahut në Liban

Izraeli dhe luftëtarët e Hezbollahut kanë shkëmbyer zjarr përgjatë kufirit pothuajse çdo ditë

Ndihmëssekretari amerikan i Shtetit: Presim nga qeveria e re në Serbi të respektojë marrëveshjet me Kosovën

O’Brien: E ardhmja e rajonit është futja e dy vendeve në tregun e përbashkët evropian dhe anëtarësimi në BE.

Studimi, bie trysnia e zyrtarëve për rryshfet, ndërsa publiku rrit besimin tek drejtësia

Korrupsioni vazhdon të mbetet një dukuri dhe shqetësim kryesor në jetën e Shqipërisë

HIV/AIDS në Shqipëri, 15 viktima në 113 raste në 2023

Kjo sëmundje ka shkaktuar 343 vdekje gjatë 30 viteve në Shqipëri, si dhe ka prekur mbi 1 mijë e 700 persona,

Raporti i OKB-së: Po rrezikohet e ardhmja e planetit

Sipas një raporti të ri të OKB-së, njerëzit po i shfrytëzojnë tejmase burimet natyrore duke rrezikuar të shkaktojnë dëme të pakthyeshme për njerëzimin dhe planetin

Gjuha shqipe në Universitetin e Harvardit

Në fillim të vitit, listës së gjuhëve të huaja që mësohen në Universitetin e Harvardit iu shtua edhe Gjuha Shqipe.

Në Lin të Pogradecit është zbuluar vendbanimi më i vjetër në Europë

Sipas analizave laboratorike mbetjet e drurit të shtëpive të zbuluara në ujë datojnë rreth viteve 6000 deri në 5800 para Krishtit.

Marrëdhëniet shqiptaro-amerikane gjatë shekullit XX, në një botim nga Instituti i Historisë

Instituti i Historisë sapo ka publikuar në Tiranë vëllimin dygjuhësh me studime “Marrëdhëniet shqiptaro-amerikane në shekullin XX”.

Mungesa e fuqisë punëtore sfidë për turizmin në Shqipëri

Për të lënë gjurmë në hartën turistike, Shqipëria ka nevojë për punëtorë, por edhe për plazhe të bukura.