Ferri i “amerikanit”, që mbajti fjalën

Përsiatje mbi romanin “Amerikani”, Odise Kote, “Botimet Toena”, 2022

Amaneti

Një telefonatë në orën e vonë dhe një zë i mekur si kujtim i varrosur në lëngatën e trarëve të shqepur, ma hoqi gjumin e natës si me dorë.

Peshkatar i thellësive …

Peshkatari ikën me varkën në agim,
dielli ngjyen me të kuqe
krifat e kodrave mbi Ksamil.

Odise Kote shkruan natën në rërë

Poezia “Shkrime nate në rërë” është nga ato poezi që shkruhen vetëm në breg të detit, në një mbrëmje vere.

Dhimbja që ka emrin Petrit Ruka!

Odise Kote e krijon poezinë e tij me metafora, si kollonat antike prej mermeri të gdhëndur

Poetët ngjajnë kur shtegëtojnë pelegrinë!

Një vit më parë u nda nga jeta Bardhyl Londo, një poet krejt i veçantë dhe mik me zemër të madhe!

Odise Kote: Jam i bekuar nga dashuria!

Dita e Dashurisë – Shën Valentini ështe “Dita e Ditëve”, “Festa e Festave”. Nuk ka ditë më të mbushur me emocion.

Odise Kote, poeti që zbret yjet në tokën e poezisë!

Odise Kote është shkrimtar dhe publicist i njohur, autor i 14 librave me poezi, tregime dhe romane.