Turizmi vijon rritjen, 3.3 milionë të huaj hynë në Shqipëri

Hyrjet e të huajve shënuan në muajin e pestë të vitit rritje me 30.6% në raport me të njëjtën periudhë të një viti më parë

Gati 800 mijë të huaj vizituan Shqipërinë në prill, kryesojnë europianët

INSTAT: Rreth 30,6 % e të huajve që vizituan vendin deklaruan se vijnë për qëllime pushime apo vizitë tek të afërm, ndërsa 57,4 % për biznes dhe qëllime profesionale.

INSTAT: Ekonomia u rrit me 3.44 % gjatë vitit 2023

Ekonomia shqiptare vijoi trendin në rritje edhe në tremujorin e katërt të vitit 2023.

INSTAT: Netëqëndrimet e turistëve të huaj, 70% më shumë në janar

Treguesit e shfrytëzimit të kapaciteteve të strukturave akomoduese tregojnë se numri i vizitorëve gjithsej është rritur me 27,1%, në krahasim me janar 2023

INSTAT: Çmimet e prodhimit të mallrave shënuan rritje me 3.1 %

Çmimet e prodhimit në tremujorin e katërt të vitit 2023 shënuan rritje me 3.1 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022.

INSTAT: Eksportet në janar, 29 miliardë lekë

Eksportet e mallrave arritën vlerën 29 miliardë lekë në janar të këtij viti, duke u ulur me 29.2 %, në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë dhe me 20.7 %, në krahasim me dhjetorin 2023.

Eksportet drejt Britanisë rritje me më shumë se 3 herë gjatë 11-mujorit

Referuar raportit të publikuar Instituti i Statistikave, eksportet drejt Britanisë arritën 6.2 miliardë lekë

INSTAT: 9.5 milionë shtetas të huaj hynë në vend në 11 muaj

Shqipëria po përjeton në 2023-shin vitin më të mirë historik sa i përket turizmit.

INSTAT: Numri i vizitorëve rritje me 41.4% në tetor

Shqipëria po vizitohet gjithnjë e më shumë nga turistë të huaj.

Eksportet e mallrave, 403 miliardë lekë gjatë 11-mujorit

INSTAT publikoi raportin mbi tregtinë e jashtme, sipas të cilit edhe importet e mallrave shënuan rënie me 6.5 %, duke arritur vlerën e 800 miliardë lekëve.