“Apostulli” i Ilir Ikonomit

Ky libër është frut i një risie konceptuale për mënyrën sesi duhet shkruar një histori.

Rama: “Fan Noli” i ustait të madh të librave biografikë, Ilir Ikonomi

Kryeministri Edi Rama: Më në fund edhe maja e munguar në malin e letrave të shkruara për Fan Nolin

Rubajat e Omar Khajamit dhe përkthimi brilant i Nolit

Gazeta “Dielli” e botoi përkthimin e Nolit krahas atij të anglezit Edward Fitzgerald, që lexuesit të bënin krahasimin mes dy stileve.

Portreti i Nolit në Muzeun Historik Kombëtar

Piktura e Fan Nolit është punuar në Shqipëri në vitin 1924 nga piktori Vangjel Zengo nga Dardha e Korçës

VATRA, vizitë nderimi te varri i Nolit dhe memoriali i Konicës

Noli dhe Konica janë historia, identiteti dhe krenaria e shqiptarëve të Amerikës

Si e kam njohur Faik Konicën

Kur lexova vëllimet e revistës “Albania”, mësova se në shkrimet e Konicës kishim atë që na duhej: letërsinë e mirë shqipe.

Kush je ti? Noli shqiptar!

Me këtë poezi të ndjerë të poetit Bardhyl Londo, kujtojmë Fan Nolin në përvjetorin e 58-të të vdekjes

Fan Noli, figura e parë poliedrike e mendimit shqiptar!

Studiues. Drejtor i Muzeut Historik Kombëtar

Kristo Kirka, rilindasi i fundit shqiptar

Beqir Balluku shkoi në burg, për të takuar Kristo Kirkën, fama e të cilit qe kthyer në legjendë.