Kushi-Mogherini, marrëveshje për pjesëmarrjen e Shqipërisë në Kolegjin e Evropës

Ministria e Arsimit dhe Sportit nënshkroi sot një Memorandum Mirëkuptimi me Kolegjin e Evropës për përfaqësimin e Shqipërisë në Këshillin Administrativ.

Shqipëri-Kosovë, tri marrëveshje të rëndësishme bashkëpunimi

Këshilli i Ministrave miratoi sot disa marrëveshje të rëndësishme me Republikën e Kosovës.

Marrëveshja, Manastirliu: Dritare e re për realizimin e transplantit të organeve në Shqipëri

Në Romë, Itali u firmos marrëveshja trepalëshe mes Universitetit të Mjekësisë Tiranë, Universitetit Tor Vergata të Romës dhe Universitetit “G. D’Annunzio” të Chieti-Pescara, për bashkëpunimin në fushën e transplantit të organeve.

Xhaçka: Memorandum me Spanjën për integrimin

Shqipëria dhe Spanja nënshkruan sot një memorandum bashkëpunimi për arritjen e një koordinimi sa më të mirë të punës për çështjet e integrimit evropian.

Shqipëri-Kosovë, nënshkruhet programi i financimit të projekteve të kërkimit shkencor

Për Enciklopedinë Shqiptare sapo ka nisur puna mes dy akademive tona të shkencave

Shqipëri-Kosovë, lëvizje e lirë me automjete në dy anët e kufirit

Ministri i Brendshëm, Bledi Çuçi dhe homologu i tij nga Kosova, Xhelal Sveçla, nënshkruan sot në Tiranë protokollin që përmirëson më tej regjimin e lëvizjes së lirë ndërkufitare

Rama: Rëndësi strategjike, Memorandumi për Sigurinë Kibernetike me Emiratet e Bashkuara Arabe!

Marrëveshje mes Autoritetit Kombëtar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike në Shqipëri dhe Këshillit të Sigurisë Kibernetike të Emirateve të Bashkuara Arabe

Nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit midis Shqipërisë dhe Izraelit

Sektorët prioritarë dhe projektet zhvillimore janë në bujqësi, turizëm, shërbimet publike, arsim, energji

Shqipëria dhe Bullgaria, marrëveshje për sigurimet shoqërore

Në Bullgari janë 500 shtetas shqiptarë me qëndrim të përhershëm dhe rreth 300 studentë.

Shqipëri-Austri, bashkëpunim në fushën e forcimit të sundimit të ligjit

Marrëveshja u nënshkrua nga ministri i Drejtësisë, Ulsi Manja dhe ministrja e Drejtësisë e Austrisë Alma Zadić