Mençuria kineze në veprat klasike

Kinezët e lashtë e krahasonin popullin me ujin, për të treguar faktin që populli është thelbi i shtetit.


Uji që mban varkën, mund edhe ta përmbysë atë

“Uji që mban varkën, mund edhe ta përmbysë atë.”

Kinezët e lashtë e krahasonin popullin me ujin, për të treguar faktin që populli është thelbi i shtetit.

Kliko në link për të parë videon

Kyçi i drejtimit të vendit është së pari pasurimi i popullit

Bletaria në Miyun, një rrethinë në verilindje të Pekinit, ka një histori mbi 300-vjeçare. Por tani po përdoret një mënyrë e re e rritjes së bletëve, duke e ngritur këtë sektor në një nivel të ri.

Kliko në link për të parë videon

Të gjitha gjërat që të rriten, duhet të jenë në harmoni dhe të ushqehen nga natyra

Të gjitha gjërat që të rriten, duhet të jenë në harmoni dhe të ushqehen nga natyra. Kjo ishte një thënie nga Xunzi, mendimtar dhe filozof i Periudhës së Shteteve Ndërluftuese, e cituar nga presidenti Xi Jinping në Samitin e Liderëve për Klimën në prill të vitit 2021 .

Kliko në link për të parë videon

Të gjitha gjërat në botë kanë ligjet e tyre ptër mbijetesëns dhe zhvillimint, por ato dinë si t’i mbrojnë rrënjët e tyre

Gjatë një historie mijëravjeçare, Kina ka krijuar një qytetëzim qytetërim të veçantë, që ushtron një ndikim et eë gjata gjatë dhe të gjera thellë deri më sot.

Kliko në link për të parë videon

Lexo më shumë nga

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Global 360

Izraeli kërkon mbledhjen e Këshillit të Sigurimit pas sulmit të Iranit

Izraeli ka kërkuar që Këshilli i Sigurimit i OKB-së të mbajë një mbledhje urgjente sot për të dënuar sulmin e…

Diplovista

Moisiu: Greqia të ndryshojë sjelljen ndaj Shqipërisë!

Ish-presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu, intervistë për Euronews Albania

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…

Profil

Ibrahim Kodra, “poskubisti” i fundit në Europë

Kur ishte fëmijë, portreti që i bëri komandantit të xhandarmërisë së qytetit rezultoi fatsjellës për të.

Masmedia

Lufta, te pragu?

Izraeli dhe Irani, në një rajon të nxehtë sic është Lindja e Mesme kanë njohur së bashku raporte komplekse me…