PNUD mbështet aksesin në shërbime të personave me aftësi të kufizuara

Forcimi i koordinimi shumë sektorial i ofruesve të shërbimeve në nivel lokal për t’i shërbyer më mirë komuniteteve në nevojë.


Forcimi i koordinimi shumë sektorial i ofruesve të shërbimeve në nivel lokal për t’i shërbyer më mirë komuniteteve në nevojë, ishte në fokus të takimit që organizoi PNUD në partneritet me Bashkinë Durrës, Kurbin, Lezhë dhe Organizatat e shoqërisë civile, në kuadër të projektit “Askush të mos mbetet pas”.

Në Durrës u organizuan 6 takime mentoruese me pjesëmarrjen e organizatave të shoqërisë civile, përfaqësues të komuniteteve vulnerabël dhe institucioneve publike vendore.

Gjate sesioneve, të pranishmit evidentuan disa nga problematikat e identifikuara për komunitetet vulnerabël në këtë bashki, veçanërisht ato që lidhen me aksesin në shërbime të personave me aftësi të kufizuara si dhe gratë dhe vajzat, viktima të dhunës me bazë gjinore dhe dhunës në familje.

Këto takime kanë si qëllim forcimin e kapaciteteve të organizatave të shoqërisë civile në nivel vendor, në identifikimin e problematikave për individët dhe komunitetet në nevojë dhe mënyrat për t’i mbështetur.

Lexo më shumë nga

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…

Global 360

CNN zbulon prapaskenën e tërheqjes së Biden

Vendimi përfundimtar i Presidentit Joe Biden për t’u larguar nga gara u mor në 48 orët e fundit

Diplovista

Rakipi: Bisedimet Kosovë-Serbi të përqendrohen tek njohja, jo më në çështje teknike

Kryetari i Institutit për Studime Ndërkombëtare Albert Rakipi thotë se ka ardhur koha për një qasje tjetër në dialogun mes…

Gjeopolitika

Pika të zeza apo të ndritshme?

Viti 2024 duket që do të shënjohet nga luftrat dhe zgjedhjet, të cilat do të ndikojnë në fatin e një…

OPED

Lamtumirë mjeshtër!

Tani më shumë se kurrë ka zënë vendin e tij në panteonin e letrave botërore.

Profil

Një emër i njohur i elitës intelektuale dhe politike të çerekshekullit të fundit

75-vjetori I lindjes -- Rrugëtimi i Z. Koçi Tahiri nga galeritë e Bulqizës në sallën e legjislativit shqiptar (2017-2021)

Masmedia

Raporti i KE vlerëson punën e Gjykatës Kushtetuese

Komisioni Evropian ka publikuar raportin “Sundimi i Ligjit 2024”, për më shumë se 30 shtete në Evropës, mes të cilave…