Kadare dhe Muzika!

“MUSIC GUIDE” (Udhërrëfyes muzikor) nga vepra letrare e Ismail Kadaresë

“Kompleksiteti i thjeshtësisë”

(Shënim për interpretimin e koncertit nr 2 për piano dhe orkestër të Frederik Shopen nga pianist Dhurata Lazo dhe orkestra ““Simfonietta Vidin”, Bullgari)

Vasil Tole rikthen traditën e operës shqiptare, ngjit në TKOB ‘Skënderbeu KRYEZOT I ARBËRIT’

Opera solemne do të ngjitet më 9 maj 2023, në orën 20.00, në Teatrin Kombëtar të Operës dhe Baletit.

Lamtumirë kompozitori i talentuar shqiptar, Andi Bajraktari!

Lajmin e trishtueshëm e dha përmes një njoftimi në rrjetet sociale, akademiku Vasil. S. Tole, muzikolog dhe kompozitor.