“Apostulli” i Ilir Ikonomit

Ky libër është frut i një risie konceptuale për mënyrën sesi duhet shkruar një histori.

Fotoja më e bukur e konteshës hungareze Geraldine Apponyi!

Fotoja është bërë në Tiranë. Mbretëresha e ardhshme e Shqipërisë, në atë kohë ishte 22 vjeç

“Shqiptarët janë një nga racat më të bukura”

Revista franceze “Le Journal de la Jeunesse” e vitit 1880 boton dy gravura shqiptarësh.

Flamuri i Pavarësisë u ngrit nga Ismail Qemali në një ndërtesë tjetër!

Nëpër televizione ende nxirret fotografia e ndërtesës trekatëshe ku nuk u ngrit flamuri

Rama: “Fan Noli” i ustait të madh të librave biografikë, Ilir Ikonomi

Kryeministri Edi Rama: Më në fund edhe maja e munguar në malin e letrave të shkruara për Fan Nolin

Rubajat e Omar Khajamit dhe përkthimi brilant i Nolit

Gazeta “Dielli” e botoi përkthimin e Nolit krahas atij të anglezit Edward Fitzgerald, që lexuesit të bënin krahasimin mes dy stileve.

Telegrami i rrallë i presidentit amerikan Woodrow Wilson për Shqipërinë

Presidenti Wilson trembej se pas ikjes së tij nga Parisi, Shqipëria do të copëtohej

Faik Konica, ambasadori i parë i Shqipërisë në SHBA

Më 8 tetor 1926 Faik Konica i paraqiti letrat kredenciale Presidentit Coolidge në Shtëpinë e Bardhë

Muzeu Historik aktivitet mbi firmëtarin e Pavarësisë, Pandeli Cale

Muzeu Historik Kombëtar organizpoi një aktivitet me rastin e 100-vjetorit të ndarjes nga jeta të Pandeli Cales (1874-1923)

Geraldina e Shqiptarëve!

Fotoja është bërë në Francë dhe Geraldina duhet të jetë këtu rreth 10 vjeçe.